Suomen Japanin instituutin uusi residenssi kokille ja kuvataiteilijalle Shimanessa

Date
heinäkuu 15, 2019
Location
Uutiset
Share
Facebook / Twitter

Suomen Japanin instituutti aloittaa uuden residenssiyhteistyön Shimanessa. Hïsom -residenssiin haetaan yhtä kuvataiteilijaa ja yhtä kokkia marras–joulukuulle 2019.

Residenssiin voi hakea 15.7.–15.8.2019 välisenä aikana. Residenssijakso on 18.11.–13.12.2019. Valituille osallistujille kustannetaan asuin- ja työtilat, meno-paluulennot Suomesta Japaniin (maks. 900 €) sekä lentokentän ja Hïsomin väliset paikallisliikenteen meno-paluuliput.

 

Hïsom sijaitsee meren ja vuorten ympäröimässä pienessä Hison kylässä. Vierastalossa on hyvin varusteltu keittiö kokille, ja ympäröivä luonto tarjoaa raaka-aineita merenelävistä sieniin. Taiteilijalle on oma työtila residenssin läheisyydessä, lähellä sijaitsevissa Yunotsun, Hamadan ja Gotsun kylissä on mahdollista vierailla esim. keramiikka- ja huonekalutyöpajoissa tai tutustua washi-paperin valmistukseen.

Hïsomissa asuu residenssin aikana englannintaitoinen koordinaattori avustamassa kommunikointia paikallisten asukkaiden kanssa. Paikallisen yhteisön huomioiminen työsuunnitelmassa on toivottavaa.

 

HAKU

Residenssiin voi hakea yksi täysi-ikäinen suomalainen tai Suomessa pysyvästi asuva kokki, sekä yksi täysi-ikäinen suomalainen tai Suomessa pysyvästi asuva kuvataiteilija. Hakemusta ei voi tehdä työparina. Suomen Japanin instituutti valitsee osallistujat elokuussa 2019. Residenssijakso on 18.11.–13.12.2019.

Residenssiin voi hakea lähettämällä vapaamuotoisen englanninkielisen hakemuksen tarvittavine liitteineen osoitteeseen culture@finstitute.jp 15.8.2019 mennessä. Vain sähköisesti määräaikaan mennessä tulleet hakemukset huomioidaan. Hakemuksen liitteenä tulee olla selkeä työsuunnitelma residenssijaksolle, ansioluettelo ja henkilökuva, sekä taiteilijalta 5–10 työnäytettä.

Residenssijakson aikana osallistujien tulee kertoa työskentelystään omissa ja instituutin sosiaalisen median kanavissa. Lisäksi osallistujien tulee pitää esitelmä työskentelystään paikalliselle yleisölle. Residenssin päätyttyä osallistujien tulee tehdä residenssijaksostaan kirjallinen tai kuvallinen loppuraportti, jota instituutti voi käyttää tiedotuksessaan.

Mahdolliset kysymykset residenssihakuun liittyen voi lähettää osoitteeseen culture@finstitute.jp

Kuvat: Hïsom