Suomi ja Ivana Helsinki kiehtoivat 20-vuotisnäyttelyn kävijöitä

Date
syyskuu 25, 2018
Location
Uutiset
Share
Facebook / Twitter

Maanantaina 24.9.2018 päättynyt ”Love Stories, Road Trips and Dresses” – 20 years of fashion and lifestyle by Ivana Helsinki -näyttely oheisohjelmineen keräsi yhteensä lähes 3000 muodista, muotoilusta ja Suomesta kiinnostunutta kävijää.

Paola ja Pirjo Suhosen vuonna 1998 perustama muoti- ja lifestyle-merkki Ivana Helsinki palasi näyttelyllä monella tapaa juurilleen, sillä Japani tuli sisaruksille keskeiseksi vientimaaksi jo uran alkuvaiheilla. Torstaina 20.9. järjestetyssä keskustelutilaisuudessa käsiteltiinkin laajasti tuotemerkin taustoja, tarinaa ja tulevaisuutta. Suomen Japanin instituutin johtajan Anna-Maria Wiljasen sekä yleisön esittämien kysymysten kautta sivuttiin myös Suhosten elämänfilosofiaa ja luovan prosessin kulkua.

Ensimmäinen erä uunituoretta Ivana Helsinki -kirjaa saapui näyttelyyn suoraan painosta. Kirja esittelee tuotemerkin historiaa 100 aikaisemman kuosin ja niiden taustalla olevien tarinoiden kautta.

 

Ivana Helsinki ja Suomen Japanin instituutti tekevät yhteistyötä myös myöhemmin julkistettavassa, kulttuuri- ja tiedeprojektissa.