Haku Tokyo Art & Science –tutkijaresidenssiohjelmaan Japaniin

Date
tammikuu 25, 2018
Location
Uutiset
Share
Facebook / Twitter

Suomen Japanin instituutti, Suomen Biotaiteen Seura ja BioClub Tokyo kutsuvat suomalaisia tai Suomessa asuvia taiteilijoita hakemaan kuukauden mittaiselle Art & Science –residenssijaksolle Tokioon, Japaniin syyskaudella 2018.

Tutkimussuunnitelmasta, portfoliosta ja CV:sta koostuvat hakemukset pyydetään lähettämään verkkolomakkeen kautta viimeistään 1.3.2018.

Valinnan tekee Suomen Biotaideseuran hallitus yhdessä BioClub Tokyon ja Suomen Japanin instituutin kanssa.

Residenssijakson aikana BioClub Tokyon, FabCafen ja FabCafeMTRL:n tilat Shibuyassa ovat taiteilijan käytettävissä. Tilankäyttöön sisältyy mahdollisuus hyödyntää täysin varusteltua BSL1-laboratoriota ja yhteistilaa, jossa on myös laserleikkuri, 3D-printteri sekä muita työkaluja. Taiteilijan valitsemista varusteista ja tiloista riippuen hänelle voi itselleen tulla myös kuluja. Residenssijakson aikana on mahdollista tutustua BioClub Tokyon ja Suomen Japanin instituutin verkostoissa oleviin tutkimusinstituutioihin ja –toimijoihin kuten metaPhorest Art & BioMedia Groupiin Wasedan yliopistossa sekä BioLabiin Yamaguchi Centerissa.

Yllämainittuja tiloja ja välineitä ei ole pakko käyttää, ja rohkaisemme taiteilijoita hakemaan myös muihin kuin biologian ja life science -aloihin liittyvillä tutkimussuunnitelmilla.

Residenssijakson aikana valitun taiteilijan tulee tuottaa kirjallista ja kuvallista aineistoa Suomen Japanin instituutin uuteen blogiin ja toimittaa loppuraportti työskentelystä residenssijakson päätyttyä.

Tämä residenssiohjelma on pilotti, jonka tarkoituksena on luoda jatkuvaa vaihtoa ja vuorovaikutusta Suomessa ja Japanissa työskentelevien taiteilijoiden ja tutkijoiden välillä.

Lisätietoja: Piritta Puhto, piritta.puhto(at)bioartsociety.fi.

Suomen Biotaiteen Seura kehittää, tuottaa ja mahdollistaa taiteita ja luonnontieteitä yhteentuovaa toimintaa painopisteinään biologia, ekologia ja life sciences. Vuodesta 2010 seura on ylläpitänyt Bioartica art & science –residenssiohjelmaa Helsingin yliopiston biologisella tutkimusasemalla Kilpisjärvellä.

BioClub Tokyo on Tokion Shibuyassa sijaitseva yhteisöllinen ”biotila”. Sen käynnistivät vuonna 2015 Georg Tremmel ja Shiho Fukuhira. Tilaa tukee Loftwork, ja se sijaitsee samoissa tiloissa FabCafe MTRL:n kanssa. BioClub järjestää viikottaisia tapaamisia alkeistason kursseista alkaen ja pyrkii luomaan leikkisän mutta kriittisen lähestymistavan bioteknologioihin ja niiden yhteiskunnallisiin vaikutuksiin.